Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cordaan geeft declaratiefouten toe

De Amsterdamse zorgaanbieder Cordaan geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij zorgdeclaraties. In september bleek dat er wellicht onjuist was gedeclareerd. Uit het woensdag gepubliceerde onderzoek blijkt dat bij medewerkers onduidelijkheid bestond over de registratie van aanwezige en afwezige cliënten voor dagzorg. Daarbij is ten onrechte een aantal cliënten geregistreerd als aanwezig.
Cordaan geeft declaratiefouten toe

Door de onjuiste declaratie bij het rijk kreeg Cordaan extra AWBZ-geld binnen. Het bestuur van de instelling gaat nu met het Zorgkantoor praten om te kijken of er geld moet worden terugbetaald. Behalve eventuele terugbetaling heeft Cordaan de interne regels aangescherpt in de hoop dat onjuiste declaraties niet meer voorkomen.

Gekwalificeerd
Cordaan heeft ook onderzoek gedaan naar de dood van een verstandelijk beperkte vrouw die zou zijn overleden na een heupbreuk. Uit het rapport blijkt dat de vrouw niet aan onvoldoende zorg na de heupbreuk in de zorginstelling is overleden. De behandelende medewerkers waren voldoende gekwalificeerd. In eerste instantie heeft een arts na haar val geen heupbreuk vastgesteld, maar is de vrouw later alsnog naar een ziekenhuis gebracht. Daar is de breuk vastgesteld. Volgens Cordaan is ze twee maanden later gestorven aan urinewegeninfectie en longontsteking.

Lees ook het dossier Cordaan >>

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden. 

Bron: ANP/Foto: ANP

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.