Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Controle op homovoorlichting scholen

De Inspectie voor het Onderwijs moet van de Tweede Kamer gaan controleren of op scholen homovoorlichting wordt gegeven. Een meerderheid van de Kamer steunde dinsdag een voorstel van D66 en VVD hierover.
Controle op homovoorlichting scholen
Foto: ANP

Scholen zijn sinds december 2012 verplicht de voorlichting te geven. De komende 5 jaar zal de onderwijsinspectie zo’n 8000 basis- en middelbare scholen controleren. Op mbo- en vmbo-scholen zijn de problemen rond homo-acceptatie het grootst, schrijven de partijen in een motie.

Seksuele diversiteit

Volgens D66-Kamerlid Pia Dijkstra is de voorlichting over seksualiteit en seksuele diversiteit ‘van groot belang voor alle homojongeren die dagelijks te maken krijgen met onbegrip en uitsluiting’. Dijkstra voegt daaraan toe: ‘Voor veel homojongeren is de school een onveilige plek: de helft van de scholieren vindt dat je op school beter niet uit de kast kan komen, het aantal zelfmoordpogingen onder homojongeren is vier keer zo groot als onder heterojongeren, en driekwart van de homojongeren wordt gepest of in elkaar geslagen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.