Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Concurrentiestrijd in de thuiszorg

De meesten van de ongeveer 1800 medewerkers die in de afgelopen anderhalf jaar van verschillende thuiszorginstellingen naar Buurtzorg Nederland overstapten, ontvingen een aangetekende brief waarin ze aansprakelijk worden gesteld voor het eventueel meenemen van cliënten en de mededeling dat ze een claim kunnen verwachten die oploopt tot vijfduizend euro.
Concurrentiestrijd in de thuiszorg

De nieuwe thuiszorgorganisaties zoals Buurtzorg groeien snel. Ze werken anders omdat ze cliënten verzorgen in kleine vaste teams zonder veel bureaucratie. Maar de wijkverpleegkundigen en verzorgenden die overstapten naar de nieuwe thuiszorgorganisatie Buurtzorg moesten per onmiddellijk sleutels inleveren, mochten geen afscheid nemen van hun cliënten en kregen geen afscheidsfeest. Ook zijn er werknemers op non-actief gezet toen zij een overstap aankondigden. De PvdA en de VVD hebben staatssecretaris Bussemaker om opheldering gevraagd. NOVA maakte een item over de strijd tussen de thuiszorgorganisaties.

lass=”readmore”>Ga voor meer video’s naar de videopagina»

Get Microsoft Silverlight

Bron: Nova

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.