Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Compensatie voor pgb-houders en -zorgverleners

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) werd in 2015 verantwoordelijk voor de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (pgb). En dat ging niet meteen goed. De eerste maanden regende het klachten van mensen die hun geld niet of te laat kregen. Houders van een persoonsgebonden budget en pgb-zorgverleners die extra kosten hebben gemaakt door te late betaling, kunnen daar nu een compensatie voor ontvangen.
1-geld-Fotolia.jpg
Houders van een persoonsgebonden budget en pgb-zorgverleners die extra kosten hebben gemaakt door te late betaling door de SVB

Om dit mogelijk te maken heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de compensatieregeling trekkingsrecht pgb opgesteld. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moeten de aanvrager wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Extra kosten en materieel nadeel

‘Als gevolg van deze verandering zijn in 2015 zorgverleners niet altijd op tijd betaald. Door de problemen is hinder, stress en ongemak ontstaan bij budgethouders en hun zorgaanbieders. Een deel van hen heeft bovendien extra en soms aanzienlijke kosten moeten maken en dus materieel nadeel ondervonden. Voor hen is de Compensatieregeling trekkingsrecht pgb, kortweg de compensatieregeling, in het leven geroepen.’ Dat meld het ministerie op haar website.

Staatssecretaris Martin van Rijn houdt scherp in de gaten of er problemen ontstaan met declaraties van mensen met een persoonsgebonden budget (pgb). Vanaf 1 november 2016 worden onjuist ingevulde declaraties niet meer uitbetaald. Lees meer >>

Compensatieregeling pgb

Via de website www.compensatieregelingpgb.nl kunnen budgethouders en pgb-zorgverleners nagaan of zij voor de vergoeding in aanmerking komen. Zij kunnen daar tussen 1 maart en 1 juni 2017 de vergoeding ook aanvragen. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.