Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV wil zorgaanbieders Rotterdam aanklagen

Vakbond CNV dreigt met een kort geding tegen vier zorgaanbieders in Rotterdam. Zij hebben onlangs een aanbestedingsronde gewonnen en moeten daarom 600 werknemers van de oude zorgaanbieder Faveo overnemen.
CNV wil zorgaanbieders Rotterdam aanklagen
Foto: ANP-Photo/Roos Koole

De nieuwe aanbieders krijgen daar tot 7 december de tijd voor, anders volgt een kort geding, verklaarde CNV Publieke Zaak donderdag.

Onttrekken
Bedrijven die een aanbesteding winnen, bijvoorbeeld voor openbaar vervoer of zorg, moeten medewerkers van de voorganger in dienst nemen. De instellingen Careyn, Aafje, Humanitas en Lelie Zorggroep mogen in mei 2013 aan de slag in Rotterdam. Volgens CNV willen ze zich onttrekken aan hun verplichtingen. Daardoor dreigen ongeveer 600 mensen hun baan te verliezen.

Oud-werknemers
Careyn zegt ongeveer 20 mensen nodig te hebben voor de zorg in Rotterdam. Daarin kan het waarschijnlijk voorzien met mensen die al in dienst zijn. De instelling zou dus geen oud-Faveo-werknemers nodig hebben. Aafje, Humanitas en Lelie waren niet bereikbaar voor commentaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.