Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliëntenstop voor twee zorgorganisaties

De Utrechtse thuiszorgorganisatie IdeaalZorg en de woongroep Westmolen Wonen in Mijnsheerenland (ZH) mogen per direct geen nieuwe cliënten meer aannemen. Dat meldt de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Het zijn de tweede en derde zorgorganisatie die deze maand worden gedwongen hun zorg te verbeteren.
Cliëntenstop voor twee zorgorganisaties

De inspectie constateerde al eerder dat IdeaalZorg over onvoldoende kennis van thuiszorg beschikte en niet voldeed aan een aantal wettelijke eisen. Zo waren er bijvoorbeeld geen protocollen voor medicatie. Na het instellen van verscherpt toezicht in mei van dit jaar, blijkt dat de organisatie niet genoeg heeft gedaan om te verbeteren. IdeaalZorg kon geen zorgplannen overleggen en er was nog steeds geen toets voor de  bekwaamheid voor voorbehouden en/of risicovolle handelingen van medewerkers.

Zorg overdragen
De thuiszorgorganisatie mag geen nieuwe cliënten meer aannemen en moet de zorg binnen twee weken overdragen aan een andere thuiszorgorganisatie. In de toekomst mogen er wel weer nieuwe cliënten aangenomen worden als er sprake is van voldoende en deskundig personeel en een zorgplan, aldus de Inspectie.

Medicatiebeleid
Bij de woongroep Westmolen Wonen ontbrak het aan zorgdossiers, gekwalificeerd personeel en medicatiebeleid. De woongroep mag geen nieuwe cliënten meer aannemen totdat dit in orde is. Bovendien moet de organisatie ervoor zorgen dat er zorgdossiers komen met actuele informatie. Westmolen Wonen moet ook inzicht geven in de deskundigheid van het personeel en het medicatiebeleid overleggen.

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Twitter   Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: IGZ

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.