Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cito lanceert rekentoets voor verpleegkundigen

Vanaf donderdag kunnen verpleegkundigen een speciaal ontwikkelde rekentoets maken om te laten zien dat hun prestaties op niveau zijn. De toets die werd ontwikkeld door het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito), is donderdag gelanceerd.
Cito lanceert rekentoets voor verpleegkundigen

Tegelijk is er een duidelijke landelijke norm opgesteld met brancheorganisaties en deskundigen. In 2010 bleek dat 80 procent van de verpleegkundigen niet voldeed aan de gestelde norm. Dat is gevaarlijk voor patiënten, concludeert Cito.

Vrijblijvend

De toets is vrijblijvend en kan aangeboden worden door de werkgever. ‘Die kan bijvoorbeeld zeggen dat een medewerker binnen een bepaalde tijd de toets moet halen. Ook kan de werkgever zien hoe het niveau zich verhoudt tot het landelijk gemiddelde’, zei een woordvoerster. ‘Het is aan de werkgever om bijvoorbeeld te vermelden hoe het met het niveau binnen die instelling gesteld is.’

Bijscholing
Een verpleegkundige kan aan de hand van de toets zien of er eventueel bijscholing nodig is en op welke punten. Het Cito gaat zelf de landelijke ontwikkeling van het rekenniveau volgen, maar bericht niet specifiek over aparte instellingen.

Bron: ANP/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.