Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verscherpt toezicht ingesteld voor Charim Thuiszorg in Veenendaal. Er zou structureel verkeerd met medicijnen worden omgegaan. Charim Thuiszorg levert thuiszorg in de regio’s Zeist, Woudenberg/Scherpenzeel en Veenendaal.
Charim Thuiszorg onder verscherpt toezicht

Tijdens bezoeken trof de IGZ hoge risico’s op medicatieonveiligheid aan. Zo werd de medicatie gewijzigd door een thuiszorgmedewerker zonder dat een arts daar opdracht voor had gegeven. Ook werd er met medicatie gestart zonder toestemming van een arts. De IGZ maakt zich bovendien zorgen over de bekwaamheid en bevoegdheid van het personeel en uitzendkrachten.

Geen ervaring
In februari van vorig jaar kwam Charim in opspraak door een uitzending van EenVandaag. Uit die reportage bleek dat uitzendkrachten zonder diploma’s of ervaring verpleegkundige taken uitvoeren in de thuiszorg.

Toezicht
De IGZ eist dat Charim onmiddellijk maatregelen neemt om de risico’s voor medicatieveiligheid weg te nemen. De zorgorganisatie is voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. In die tijd zal de inspectie onaangekondigd controles uitoefenen.

Bekijk hier de uitzending van EenVandaag: 

sitestat

Bron: IGZ/ANP-Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.