Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Cadeautje voor gemotiveerde verpleegkundige’

Geef verpleegkundigen 'care-miles' als ze goede ideeën aandragen voor problemen op de werkvloer. Dat is één van de aanbevelingen van de Nationale DenkTank, een organisatie van twintig getalenteerde studenten. De denktank is een initiatief van bedrijven en universiteiten.
'Cadeautje voor gemotiveerde verpleegkundige'

Bedoeling is dat de jonge mensen originele oplossingen bedenken voor maatschappelijke problemen. Elk jaar worden nieuwe deelnemers geselecteerd. De groep van 2011 presenteert maandag in Den Haag haar eindvoorstellen.

Slechte afspraken
Volgens de Nationale DenkTank is 30 procent van het personeel in de zorg ontevreden over de organisatie van het werk: slechte afspraken over de taakverdeling zorgen bijvoorbeeld voor tijdverspilling, zegt een woordvoerder. En dat in een sector waar een groot tekort aan personeel is, en een hoge werkdruk bestaat.

Werkvloer

Volgens de DenkTank weten mensen van de werkvloer vaak zelf heel goed hoe ze de tevredenheid van patiënten zouden kunnen verbeteren, de kwaliteit van zorg, en/of de samenwerking tussen collega’s. ‘Via die care-miles worden ze aangemoedigd om die ideeën te spuien’,  aldus de woordvoerder. ‘Er zit een wedstrijdelement in. Met de care-miles kunnen ze iets winnen.’

Het idee is toegepast bij een instelling voor thuiszorg, en de resultaten waren zeer positief, zegt de DenkTank.

Bron: ANP/Nationale DenkTank

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.