Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Buurtzorg NL is beste werkgever van Nederland

Stichting Buurtzorg is uitgeroepen tot Beste Werkgever 2014 in de zorgsector én Beste Werkgever van heel Nederland. Werkplezier en een goede fit tussen medewerker en organisatie maken dat de stichting dit jaar als eerste is geëindigd. Buurtzorg Nederland werd in 2011 en 2012 ook al Beste Werkgever van het jaar.
Buurtzorg NL is beste werkgever van Nederland

Dit blijkt uit werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair onder zo’n 200.000 werknemers die hun oordeel hebben geveld over het werkgeverschap van 332 organisaties. De verkiezing werd voor de veertiende keer gehouden. Het doel van de verkiezing is om een oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland, aldus de organisatie.

Zorgsector

De hele zorgsector is ruim vertegenwoordigd in de bovenste regionen van de beste werkgeverslijst, vindt de organisatie. Stichting Buurtzorg werd met een schore van 8,7  eerste in de ranglijst van organisaties met meer dan 1000 medewerkers. De JP van den Bent Stichting werd tweede met een 8,1 in diezelfde lijst. De nieuwe Marke werd derde in de lijst van organisaties met minder dan 1000 werknemers en scoorde een 8,0.

Zorgkantoren weigerden eerder dit jaar thuiszorgaanbieder Buurtzorg Nederland 9,5 miljoen euro voor geleverde zorg in 2013 uit te betalen. Sommige zorgkantoren vinden dat Buurtzorg een hoog uurtarief heeft. Volgens directeur Jos de Blok is daar een reden voor. Lees hier meer >>

Leidinggevende

Jos de Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland is het meest trots op de bevlogenheid en de deskundigheid van de medewerkers. Hij probeert de ballast weg te nemen die mensen ervaren tijdens het werken. ‘Dat betekent dat er geen hiërarchie in onze organisatie is, dat de verpleegkundigen zelf hun teams samenstellen en dat er geen managers zijn. Wie zit er nou te wachten op een leidinggevende?’

Succes

De factoren die een organisatie succesvol maken zijn bevlogenheid, betrokkenheid, een cultuur van vertrouwen, een duidelijke missie en inspirerend leiderschap, volgens Guido Heezen, de directeur van Effectory.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.