Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker wil wijkverpleegkundige terug in de wijk

Staatssecretaris Bussemaker vindt dat de ‘wijkzuster’ haar plek in de gezinszorg terug moet krijgen. Donderdag werd ze symbolisch gekroond tot ‘ere-wijkzuster’ door de Regionale Kruisvereniging West Brabant, vanwege haar inzet voor de terugkeer van de wijkzuster.
Bussemaker wil wijkverpleegkundige terug in de wijk

Eerder zei de staatssecretaris al dat wijkverpleegkundigen een belangrijke rol spelen in de wijk: ‘Ze vormen de spil in het leven van mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben. Ze kennen de zorgaanbieders, de wijk, de lokale welzijnsvoorzieningen, de mantelzorgers en de buren’.

Bussemaker heeft extra geld uitgetrokken (€ 10 miljoen per jaar) om zoveel mogelijk projecten op te zetten om de wijkverpleegkundigen in de wijk terug te krijgen.

Professional centraal

De wijkverpleegkundige valt onder de thuiszorg. Met het extra geld wil de staatssecretaris de thuiszorg stimuleren meer integraal lokaal te werken. Daarin moet de professional centraal staan en minder sturing van bovenaf plaatsvinden.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hieraanmelden.

Bron: VWS/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.