Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: steun Meavita zat er niet eerder in

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kon vorig jaar geen geld stoppen in het noodlijdende zorgconcern Meavita, omdat het bedrijf de boeken niet op orde had. Onlangs lieten de curatoren van het inmiddels failliete bedrijf weten dat ze nog steeds niet over alle financiële gegevens konden beschikken.
Bussemaker: steun Meavita zat er niet eerder in

Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) dinsdag geschreven aan de Tweede Kamer. Vorig jaar weigerde de NZa een steunaanvraag van 21 miljoen te honoreren. Er was geen enkele zekerheid dat Meavita het met die steun zou redden en dat het bij dat bedrag zou blijven.

37 miljoen
Aan twee opvolgers van Meavita, de Haagse Wijk- en Woonzorg en Thuiszorg Groningen, geeft de NZa nu wel steun. In totaal gaat het om 37 miljoen euro. Zonder dat geld zou de zorg in Den Haag en Groningen op de tocht komen te staan.

Ongeoorloofd
De NZa had Bussemaker aangeraden in Brussel na te gaan of er geen sprake was van ongeoorloofde staatssteun. De staatssecretaris is echter niet van plan de steun te melden bij de Europese Commissie. Volgens haar is van concurrentievervalsing geen sprake, maar kunnen andere bedrijven de opvolgers van Meavita in Den Haag en Groningen overnemen zonder dat ze last hebben van schulden uit het verleden.

Failliet
Meavita was met 100.000 cliënten en 20.000 medewerkers een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Het bedrijf is inmiddels uiteengevallen. Onderdelen gingen failliet, andere delen ging op eigen voet verder of werden verkocht.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: ANP/Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.