Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: opsplitsing Meavita is noodzakelijk

Het opsplitsen van Meavita Nederland is noodzakelijk om de zorgverlening te kunnen waarborgen. Dat schrijft staatssecretaris Bussemaker donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.
Bussemaker: opsplitsing Meavita is noodzakelijk

Financiële problemen bij Meavita vormen een gevaar voor de continuïteit van zorg en huishoudelijke hulp door deze organisatie. Alle betrokken partijen praten komende week verder over de redding van Meavita. De Tweede Kamer heeft donderdag spoedoverleg over de penibele situatie.

Armlastig
In november wees de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een verzoek om steun van Meavita nog af, omdat de armlastige instelling nog wel in staat zou zijn zichzelf uit het moeras te trekken. Begin december bleek het concern echter het water aan de lippen te staan. Tot eind januari zou er nog voldoende geld in kas zijn om aan alle verplichting te voldoen.
Niet veel later kwam ook aan het licht dat het fusiebedrijf zo ingewikkeld in elkaar zit dat er geen duidelijk zicht is op hoeveel er precies in kas zit en hoe het zover heeft kunnen komen.

Rode cijfers
Meavita Nederland is een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. De organisatie is ontstaan na een fusie van Meavita, Sensire, Thuiszorg Groningen en Vitras. Ze heeft een omzet van ongeveer 500 miljoen euro met ruim 100.000 klanten. De organisatie lijdt al enige jaren verlies. In 2006 bedroeg dat 11 miljoen euro. Ook in 2007 en 2008 werden rode cijfers geschreven. (ANP)

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.