Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker komt niet terug in de Tweede Kamer

Voormalig PvdA-staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor de sociaaldemocraten bij de landelijke verkiezingen op 9 juni. Dat heeft ze dinsdag gemeld.
Bussemaker komt niet terug in de Tweede Kamer

Bussemaker zei nog wel beschikbaar te blijven voor bijvoorbeeld een bestuurlijke functie. Ze wil ‘zich in ieder geval blijven inzetten voor de publieke zaak’. Maar na acht jaar in de Tweede Kamer te hebben gezeten voor de PvdA en drie jaar in het kabinet meent ze dat ze ‘op een andere plek een betere bijdrage kan leveren aan de partij en de politiek’.

Welzijn
Bussemaker begon in 1998 als Kamerlid en heeft zich in die functie vooral beziggehouden met de arbeidsmarkt, gelijke behandeling en belastingen. In 2007 werd ze staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet Balkenende IV, dat vorige maand viel.


Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine.

Bron: ANP/Foto: ANP/Robin Utrecht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.