Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Breda bezuinigt flink op Wmo

De gemeente Breda bezuinigt op de uitvoering van de Wmo. Volgens wethouder Cees Meeuwis is Breda in het verleden ‘te ruimhartig’ geweest. De gemeente Breda kampt met een tekort op de Wmo van ongeveer 3 miljoen euro.
Breda bezuinigt flink op Wmo

Het college gaat mensen strenger toetsen als ze zich melden voor ondersteuning. Ook bezuinigt het college op het deeltaxivervoer en het pgb. Mensen moeten ondersteunende middelen als anti-slipmatjes, toiletbeugels en verhoogde toiletpotten voortaan zelf betalen. Chronisch zieken worden bij de bezuinigingen ontzien. De maatregelen moeten de gemeente op termijn 1,5 tot 3 miljoen euro opleveren.

Tarief
Breda introduceert in 2011 ook de Alfacheque, een concept waarbij de gemeente mensen die thuiszorg nodig hebben helpt bij het zoeken naar een alfahulp. Het tarief dat de gemeente moet betalen ligt vijf euro lager dan het reguliere thuiszorgtarief. 

Participatie
De gemeente verwacht dat veel burgers gebruik gaan maken van de Alfacheque. De burger krijgt meer vrijheid om te bepalen wanneer de hulp komt en welke werkzaamheden deze voor hem verricht. De cheque verbetert bovendien de arbeidsparticipatie en geeft mensen in de bijstand en sociale werkvoorziening kansen voor re-integratie, aldus de gemeente.  

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Volg Zorg+Welzijn op Twitter

Bron: Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.