Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wmo-Extra, een extra nieuwskatern

Zorg + Welzijn gaat iets nieuws doen: we breiden het blad uit met een speciaal katern van zes pagina’s, rondom de Wet maatschappelijke ondersteuning. Drie jaar na invoering van de Wmo is de uitvoering niet bepaald in een rustiger vaarwater terecht gekomen.
Wmo-Extra

De perikelen rondom de aanbestedingen in de thuiszorg duren nog voort – hoewel de Tweede Kamer van de Europese regels bij aanbesteding afwil – en tegelijk komt er steeds meer op het bordje van het welzijnswerk te liggen. Het ministerie van VWS wil met brancheorganisaties, kennisinstituten en Wmo-werkplaatsen de komende jaren verder werken aan het landelijk programma ‘Welzijn Nieuwe Stijl’. Op onderdelen van de Wmo, de prestatievelden,  zullen de komende tijd nog de nodige veranderingen plaatsvinden.

Wmo-Extra wordt een nieuwskatern waarmee we de gevolgen van het landelijk beleid proberen te beschrijven, lokale ontwikkelingen in kaart brengen en dieper inzoomen op de Wmo-praktijk. Bovendien brengen we samen met kennisinstituut MOVISIE de laatste trends en onderzoeken in beeld in het Wmo-Loket.

In deze eerste editie beschrijft onderzoekster Susan Feith van het Expertisecentrum Mantelzorg wat de gevolgen zijn van de AWBZ-pakketmaatregel voor mantelzorgers. Roger de Groot, wethouder in Raalte, legt uit hoe hij kwalitatief goede contracten afsluit zonder zorgvragers en aanbieders af te knijpen. Leny Borsboom (Zorgbelang Zuid-Holland) betoogt dat gemeenten de ervaringen van burgers nog meer centraal moeten stellen. Dat dit nodig is blijkt wel uit de SGBO-Benchmark waarin gemeenten zelf aangeven nog te weinig zicht te hebben op specifieke doelgroepen.

De redactie nodigt u graag uit om uw praktijken, ervaringen en visies voor Wmo-Extra of andere rubrieken in Zorg + Welzijn in de schijnwerpers te zetten. Breng ons op ideeën en laat van u horen!  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.