Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verschil maken

En opeens weet ik het: waar deze blog over moet gaan! Dit gaat over jullie. Ik ontmoet regelmatig zeer inspirerende mensen die met enorme inspiratie zich inzetten voor Welzijn Nieuwe Stijl of de tweede fase van de Wmo. Maakt nu even niet zoveel uit hoe je het noemt. Mensen die een verschil kunnen maken.
Verschil maken

Lees hier meer blogs van Anneke Krakers >>

Afgelopen woensdag nog had ik een boeiende en hartelijke ontmoeting met Jeroen den Uyl (we zijn aan elkaar voorgesteld door Hans Versteegh). Het gesprek ging over ‘belief’, power, liefde en broederschap. Jeroen gelooft in netwerken: hij heeft een leernetwerk WIJKEN opgericht. Een netwerk van professionals die samenwerken aan wijkaanpak. Ik besloot meteen dat ik hem het boek van Heinz Schiller op ga sturen.

Heinz is ook zo iemand die het verschil kan maken. Hij heeft een boek geschreven met de mooie titel ‘De kunst van het stijgen, over sociale mobiliteit en welzijnswerk dat er toe doet’. Een zin uit het boek die mij erg aanspreekt is ‘Wie geeft zonder een tegenprestatie te verlangen, creëert passiviteit’.

En dan nog iemand: Jos van der Lans. Ik heb geboeid in de digitale Wmo Special van Zorg en Welzijn het interview met hem gelezen. Vanuit historisch perspectief pleit hij voor een overgang van welzijn naar sociaal werk. Zou dat het breekpunt zijn? Het einde van brede welzijnsorganisaties en terug naar sociaal werk wat een combinatie functie wordt van maatschappelijk werk met opbouwwerk?

En dan al die boeiende mensen die aanwezig waren tijdens de tweede netwerkborrel van de Linkedin groep WelzijnNederland. We waren met directeuren, adviseurs, zzp-ers en consultants bij elkaar. We hebben een prachtig gesprek gevoerd over de bestuurders van de toekomst. Wat heeft het welzijnswerk nodig?

Ja, wat hebben we nodig? Deze mensen hebben we zeker nodig. En waar zijn JULLIE????

Anneke Krakers (1962) is sinds 2000 werkzaam als directeur bij een kleine welzijnsorganisatie. Het ondernemerschap zit in haar bloed: ze komt uit een ondernemersgeslacht met vooral bouwers in haar midden. Aannemers, schilders en timmerlui. Als maatschappelijk ondernemer maakt ze zich sterk voor de branche op lokaal en regionaal niveau en sinds eind 2007 ook op landelijk niveau.  Haar onderneming WelzijnNederland helpt welzijnsorganisaties bij hun marketing en profilering.

Vorig artikelHarde cijfers in de softe sector
Volgend artikelAan de slag!
Anneke Krakers (1962) is maatschappelijk werker en jarenlang directeur geweest van Welzijn Rivierstroom. Sinds 2006 is ze zelfstandig trainer en coach, de laatste jaren vooral voor leidinggevenden over de thema's leven, liefde, loopbaan en leiderschap. Anneke blogt over persoonlijk leiderschap, moed, keuzes maken, vijftigers. www.krakers.org

2 REACTIES

  1. Hoi Tineke, dat is herkenbaar: geen tijd om te profileren. Maar ik weet niet of je het daarmee kunt afdoen.
    Ik denk dat echte beweging op gang komt als we ons verbinden. En dat is niet compleet als uitvoerende welzijnswerkers niet meedoen.
    Al ‘die jullies’ doen fantastisch werk maar er is wat voor nodig om dit voor het voetlicht te brengen. Dat kost tijd en als je die tijd niet neemt blijf je vooral maar ook alleen hard werken.

  2. Lees alle reacties
  3. Bij deze de eenvoudige vraag: Wie bedoel je met JULLIE? Het zal niet zo bedoeld zijn, maar het klinkt bijna “verwijtend” alsof er niet zoveel mensen bezig zouden zijn met de door jou beschreven materie. Ik herinner me een opmerking van een werker van lang geleden, die had geen tijd om zich te profileren en overal op te reageren, die had te druk met het werk zelf. O wil je soms graag weten waar al die JULLIES zich mee bezighouden?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.