Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Er broeit een nieuwe Witte Woede

De kersverse staatssecretaris Van Rijn sluit niet uit dat het Malieveld vol komt te staan. Ik hoorde hem dit zeggen op 2 januari tijdens het radio 2 journaal. Dit belooft weinig goeds. Hoewel NU’91 actievoeren niet schuwt - we zijn immers ontstaan uit de Witte Woede - word ik van een door de staatssecretaris aangekondigde demonstratie niet blij op de eerste werkdag van het jaar.
'Vooral in de particuliere thuiszorg is het raak
'Vooral in de particuliere thuiszorg is het raak

Het einde van 2012 sloten wij af met verschillende onaangename situaties in de ziekenhuizen. Het niet kunnen betalen van de salarissen en niet uitsluiten van gedwongen ontslagen, zijn slechts enkele voorbeelden van de boodschap waarmee verpleegkundigen uit de betreffende ziekenhuizen de kerstdagen in gingen. Gelukkig heeft NU’91 zonder naar het Malieveld te trekken weten te bereiken dat het welverdiende salaris gewoon volgens afspraak uitbetaald werd.

En natuurlijk maken wij ons sterk om gedwongen ontslagen te voorkomen. Het is wel een teken aan de wand dat een bewindvoerder niet gerust is op de toestroom van demonstranten naar het Haagse. Er gaan onsympathieke maatregelen komen in 2013; die vooral de care sector raken. Of een nieuw jaar nieuwe kansen geeft, is dus nog maar de vraag.

Inmiddels staat op de eerste werkdag van het nieuwe jaar de telefoon bij ons juridische serviceloket niet stil. Vooral in de particuliere thuiszorg is het raak, of liever gezegd mis. Al 3 grote particuliere organisaties dreigen om te vallen, medewerkers krijgen hun salaris niet meer en overwegen ontslag te nemen voordat zij onvrijwillig moeten vertrekken. Onze juristen staan hen met raad en daad bij. Ik vermoed dat de staatsecretaris weleens gelijk kan hebben, er broeit een nieuwe Witte Woede. En zoals ik ook al in de tachtiger jaren zei “Moeten we naar Den Haag, dan gaan we naar Den Haag!”.

Desondanks een gezond en gelukkig 2013!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.