Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2011: Een frisse start(er)

Stiekem had ik natuurlijk gehoopt voor het eind van dit jaar een blog te schrijven over de geweldige baan die ik heb gevonden als maatschappelijk werker. Niets is minder waar. Inmiddels ben ik vier maanden verder sinds de start van mijn zoektocht naar een vaste baan. De afgelopen tijd bestond uit netwerken, solliciteren en uurtjes draaien in de thuiszorg.
2011: Een frisse start(er)

Lees hier meer blogs van Maaike Knoppers >>

Drie weken geleden heb ik mijn contract binnen de thuiszorg beëindigd. Een gokje, als je nog niets anders achter de hand hebt, maar dat houdt de spanning erin (toch?). Het feit dat ik niet meer met heel veel plezier, en soms zelfs met tegenzin, op mijn fiets richting Overvecht ging om mijn uurtjes te draaien maakte echter dat ik deze beslissing heb genomen. Met mijn vaste klanten heb ik een goede band opgebouwd maar het schoonmaken blijft natuurlijk mijn hoofdtaak. Kortom, tijd voor iets nieuws!

Aangezien de (droom)banenjacht nog niet het gewenste resultaat heeft opgebracht ben ik bezig geweest met het zoeken naar een stageplek. Vrijwillig ervaring opdoen binnen een organisatie, een goed alternatief dacht ik zelf. De organisatie een extra (kosteloze) kracht en ik de werkervaring die ik nodig heb. Tot mijn verbazing blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Meerdere malen kreeg ik te horen dat dit ‘teveel administratieve rompslomp met zich meebracht voor wat het opleverde’. En ik maar denken dat er zoveel werkdruk is en dat een paar extra handen zo nodig zijn.

Binnen het welzijnswerk is levens- en vooral werkervaring van groot belang. Logisch natuurlijk, maar ook enigszins frustrerend, als je beide nog niet optimaal bezit. Want waar moeten starters deze ervaring dan precies op doen? Misschien is het een idee, dat juist in tijden van bezuiniging, organisaties een aantal plekken creëren voor starters. Deze ‘starterplekken’ met, wanneer mogelijk, een vergoeding kan dan worden gezien als een luxe inwerkperiode met zowel voor starter als werkgever voordelen. Wanneer er sprake is van een zwangerschapsvervanging, ziektegeval of ontslag kan de ingewerkte starter ingeschakeld worden. Starter blij met (tijdelijke) baan en organisatie snel en zonder moeite een vervanger. In ieder geval iets waar welzijnsorganisaties over na kunnen denken?

Gelukkig heeft de William Schrikker Groep aangegeven open te staan voor mijn stagewens en heb ik hierover aanstaande donderdag een gesprek. Spannend! Naast deze stage, van twee dagen in de week, ga ik opzoek naar een baan voor de overige dagen. Een optie is ook nog om in september te starten met hbo pedagogiek. Een specifieke richting dat zeker van meerwaarde zal zijn, maar ook hier heb ik dan een werk- of stageplek voor nodig. En dat laatste is in ieder geval binnen!

1 januari ben ik officieel uit dienst bij de thuiszorg zonder zekerheid van een nieuwe baan. Toch kijk ik uit naar mijn stage en de nieuwe uitdaging naast deze ervaring. Een symbolische frisse start van het nieuwe jaar. Ik ga er vanuit dat 2011 oplevert waar ik mijzelf voor inzet en wordt mijn zoektocht in de komende maanden beloond met een vaste, leuke en uitdagende baan.

Maaike Knoppers (1985) woonachtig te Utrecht, heeft in 2010 haar studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Na haar MBO Sociaal Pedagogisch Werk wilde zij meer verdieping in haar werkzaamheden en besloot om deze reden de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening te volgen. Opzoek naar een uitdagende baan bevindt Maaike zich nu op het pad van sollicitaties en netwerken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.