Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bijverdienen in de bijstand gaat over veel meer dan euro’s

Als je recht hebt op een bijstandsuitkering, worden je eventuele bijverdiensten in de meeste gemeenten verrekend met de uitkering. Dat klinkt redelijk, de bijstand is immers een vangnet. Maar bijverdienen in de bijstand moet wél geld opleveren, stelt docent-onderzoeker Judith Elshout. ‘Loon staat ook voor waardering en erkenning.’ Ze bespreekt verschillende scenario’s.
hand pakt geld uit portemonnee
Werk wordt alleen beschouwd als echt werk als er een betaling tegenover staat. Is het geen betaald werk, dan is het dus geen echt werk, legt docent-onderzoeker Judith Elshout uit. Dat geld bijdraagt aan zelfrespect is een van de vier immateriële aspecten van geld verdienen. Foto Alihan Usullu / Getty Images / iStock
Premium
Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Wat een goed artikel, heel vaak wordt er aan deze aspecten voorbij gegaan en wordt er gereageerd op de (verbale) agressie van betreffende personen. Terwijl eigenwaarde en respect zoveel met een mens doet. Elk mens heeft behoefte aan gezien en gewaardeerd te worden en dat gaat in deze maatschappij nou eenmaal ook vaak gepaard met financiële waardering. Het is niet voor niks dat er momenteel zoveel gestaakt wordt en dat is voor bijvoorbeeld mensen met een uitkering niet anders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.