Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beste zorgidee van 2008: de zorgcoach

Een zorgcoach die voor patiënten contact onderhoudt met verschillende zorginstanties. Dit idee van Marian van der Hoeven is de winnaar van Het Beste Zorgidee 2008. Het levert haar 10.000 euro op van zorgverzekeraar ONVZ.
Beste zorgidee van 2008: de zorgcoach

‘Patiënten die na een ongeluk thuiskomen moeten van alles regelen’, zegt Van der Hoeven. Aangepast vervoer, aanpassingen in huis, hulpmiddelen. Voor een leek valt het niet mee de weg te vinden in de wirwar van instanties, die ook nog eens allemaal hun eigen systemen hanteren.

Virtueel
‘Een zorgcoach neemt voor deze mensen het werk uit handen terwijl de betrokken instanties gebaat zijn bij vlotte en deskundige invulling van bijvoorbeeld formulieren door patiënten’, licht Van der Hoeven haar idee toe.De zorgcoach kan een persoon zijn van vlees en bloed, maar een virtuele coach is ook mogelijk.

Zorgverzekeraar ONVZ is blij met het idee. de verzekeraar noemt het idee eenvoudig en praktisch uitvoerbaar.

Wedstrijd
ONVZ startte de verkiezing van Het beste zorgidee van Nederland 2008 een paar maanden geleden om het publiek van Nederland mee te laten denken over verbetering van de zorg. Volgens ONVZ wordt hier veel over gediscussieerd door allerlei deskundigen en werd het tijd om de markt te laten spreken. Er zijn in totaal meer dan 500 ideeën ingezonden, waarvan de zorgcoach als beste uit de bus kwam.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.