Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Justitie heeft voor enkele miljoenen euro's beslag gelegd op de bezittingen van ten minste drie verdachten in de fraudezaak rond thuiszorgorganisatie Icare. Dit zei een woordvoerder van Justitie zaterdag.
Beslagleggingen in fraudezaak Icare

Het gaat om huizen, enkele kunstvoorwerpen en bankrekeningen. De waarde van het huis van voormalig bestuursvoorzitter Bart V., tegen wie Icare begin april aangifte heeft gedaan, wordt geschat op 1,3 miljoen euro.
De rechtbank in Assen behandelt vanaf dinsdag 13 april deze fraudezaak, waarin Bart V. en drie medeverdachten terechtstaan. V. zou Icare voor 5,5 miljoen euro hebben gedupeerd. De rechtszaak tegen de ex-bestuurder komt voort uit een tweejarig FIOD-ECD onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen. Deze fraude zou V. hebben gepleegd tussen 2000 en 2003.

Icare besloot na het inzien van de processtukken ook zelf aangifte te doen. De zorginstelling concludeert dat zij in twee zaken schade heeft geleden: bij de verkoop van Thuiszorg Perfect en de Thuiszorgwinkels.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en opinies, neem hier een abonnement op Zorg + Welzijn Magazine. 

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

2 REACTIES

 1. MEDEWERKERS, natuurlijk moet het geld terug komen voor de zorg .De mensen hebben dit geld vaak onder moeilijke omstandigheden moet opbrengen.
  Maar ik vraag me toch af of de mensen die bij icare werken wel capabel zijn voor hun werk? Dat dit noit eerder aan het licht gekomen is.!!!
  Nou gaat icare ook slordig om met de uren briefjes van de thuiszorg en de icare winkels schrijven foute rekeningen uit en dan na flink aandringen is de vierde rekening goed.
  zelf ben ik na ca 12 jaar naar een andere zorg vereeniging over gestapt waar je tenminste ook volwaardig en menselijk wordt behandeld dat is ook al jaren niet het geval het is er een rommeltje.
  Hopend dat de icarezorg instelling goed doorgelicht wordt op alle fronten

 2. Lees alle reacties
 3. Voor de hulp en zorgverlening is het zeer spijtig dat deze parktijken bestaan. Volgens mij gaat hulp en zorgverlening er om dat je anderen helpt. Wanneer je daar een boterham mee wilt en kunt verdienen is prima. Wanneer dat om zoveel (en wellicht frauduleuze) boterhammen moet gaan ….. in ieder geval haak ik dan af.
  Met vriendelijke groet,
  Adri-Jan van der Velden, ABC Care

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.