Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroep OM in fraudezaak Icare

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraken in de fraudezaak tegen Bart V., voormalig topman van Icare Thuiszorg, medeverdachte Elisabeth F. en Jan B, een tweede topman. Dat heeft het OM dinsdagmiddag bekendgemaakt.
Beroep OM in fraudezaak Icare

De rechtbank in Assen veroordeelde V. begin juni tot een jaar cel. De officier van justitie had in april zes jaar cel geëist voor het witwassen van geld, belastingfraude en oplichting. Volgens de aanklager heeft V. Icare voor 5,4 miljoen benadeeld. De rechtbank achtte alleen het witwassen van bijna 590.00 euro bewezen. Dat bedrag moet V. terugbetalen aan de thuiszorginstelling.

Oplichting

F. werd door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel wegens valsheid in geschrifte en oplichting. B. kreeg ook een straf van een jaar opgelegd voor het witwassen van 590.000 euro. Tegen hem was dertig maanden cel geëist.

Financieel gewin

De aanklagers zien B. en V. als de hoofdrolspelers in deze omvangrijke fraudezaak. De rechtbank trok in april zes dagen uit voor de behandeling van alle dossiers. De rechtbank noemde de handelwijze van V. kwalijk, gezien zijn maatschappelijke positie. Uit financieel gewin is geld, dat bestemd was voor hulpbehoevenden, in eigen zak gestoken.

Gouden handdruk

V. onthield leden van de raad van bestuur de juiste informatie. Hij was in de periode 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter en genoot in die hoedanigheid een riant salaris. Tijdens zijn vertrek kreeg de man een gouden handdruk van 969.000 euro mee.

Lees ook:

Meer nieuws in uw inbox? Klik hier

voor de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Voor meer achtergronden en

opinies, neem hier een abonnement op Zorg +

Welzijn Magazine.

Bron: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.