Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Beloning consultant Humanitas is bovenmatig’

Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) noemt de 95.000 euro die een consultant declareerde voor ruim een maand werk bij zorginstelling Humanitas DMH ,,bovenmatig". Dat antwoordde de minister maandag op vragen van Kamerleden van de PvdA.
‘Beloning consultant Humanitas is bovenmatig’
Foto: ANP Photo

Na de ophef die ontstond over zijn bezoldiging stapte de interim-bestuurder bij Humanitas DMH op. Plasterk schrijft dat de consultant het bedrag declareerde voor 209,5 uur werk. Zijn uurtarief bedroeg 250 euro exclusief btw.

Regels

De interim-manager stelde dat hij zijn salaris al lang had terugverdiend voor de instelling, maar Plasterk vindt dat dit ,,op geen enkele wijze de bovenmatige honorering” kan rechtvaardigen. Hij stelt dat in dit geval de wettelijke regels gehandhaafd zullen worden.

Werkperiode

De minister wijst er ook op dat de wettelijke normen voor beloning van interim-bestuurders gelden voor een werkperiode van meer dan een half jaar. De consultant voerde al aan dat hij minder dan een half jaar voor Humanitas DMH zou werken.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.