Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Asito en Evean, nieuwe gigant in huishoudelijke hulp

Facilitair dienstverlener Asito en de schoonmaaktak van de thuiszorgorganisatie Evean Groep mogen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (Nma) samengaan. Feitelijk worden zij nu marktleider op het gebied van huishoudelijke verzorging.
Asito en Evean

De organisaties gaan per direct een joint venture aan in de thuiszorg en in de facilitaire intramurale dienstverlening. Dit is een samenwerking om een dienstverlenende activiteit op te zetten, waarbij de deelnemende partijen zelfstandig blijven.

Taakverdeling

Asito’s dochteronderneming Thuiszorgservice Nederland (TSN) neemt de niet-lijfgebonden huishoudelijke hulp op zich. Evean blijft verantwoordelijk voor de lijfgebonden verzorging van de klant.

Espria
Bij Asito zijn zo’n 50.000 mensen werkzaam. Evean Groep is onderdeel van het nieuwe samenwerkingsverband Espria, dat verder bestaat uit Stichting Philadelphia Zorg en Woonzorg Nederland.

Bij Espria werken ongeveer 38.000 mensen. Naast de verzekerde zorg die Espria biedt, kent de organisatie een vereniging met 900.000 leden, die een beroep kunnen doen op aanvullende zorg en diensten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.