Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambtenaar betrekt woning in aandachtswijk

Een ambtenaar van Almere gaat zich inleven in het wel en wee van de Molenwijk in Almere. Hij is er tijdelijk gaan wonen om te ervaren hoe het is gesteld met de leefbaarheid in de wijk, aldus de gemeente.
Ambtenaar betrekt woning in aandachtswijk

Door Alexandra Sweers – Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat het niet om een verloederde wijk gaat. ‘De huizen in Molenwijk zijn begin jaren tachtig gebouwd. Na 25 jaar is het goed dat zo’n wijk aandacht krijgt om te voorkomen dat de leefbaarheid daar achteruit gaat.’ Het gaat dus niet slecht met de wijk, onderstreept de woordvoerder. Uit een monitor die de tevredenheid van de bewoners toetst, blijkt wel dat er een aantal aandachtspunten is. ‘Zoals het onderhoud van de huizen en de veiligheid’, aldus de woordvoerder.

Nacht
De ambtenaar, die ook stadsgeograaf is, woont samen met een medewerker van woningcorporatie De Alliantie een aantal weken in de buurt. De mannen willen onder meer de leefbaarheid toetsen door de wijk dag en nacht mee te maken. Ze gaan af op hun eigen ervaringen, maar voeren ook gesprekken met bewoners. Deze informatie wordt aangevuld met cijfermatig onderzoek. Op die manier verwachten zij goed inzicht te krijgen in de vraagstukken en kansen in de wijk, zo laat de gemeente weten.

Bureau
Wanneer de logeerpartij succesvol blijkt, zal de gemeente ‘wellicht’ ook andere wijken in Almere onder de loep nemen. ‘Je krijgt in ieder geval een betere indruk van wat er speelt in de wijk, dan wanneer je achter je bureau blijft zitten’, aldus de woordvoerder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.