Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Almeerders opgepakt voor pgb-fraude

Een 34-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Almere blijven 2 weken lang vastzitten omdat ze ervan worden verdacht voor 800.000 euro te hebben gefraudeerd. Dat bepaalde de rechtbank in Utrecht maandag.
Almeerders opgepakt voor pgb-fraude
Foto: ANP/Lex van Lieshout

De Almeerders zouden zich schuldig hebben gemaakt aan stelselmatige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s), belastingfraude en het witwassen van geld dat daarmee werd verdiend.

 

Pgb-advies

Beide verdachten adviseerden met hun stichting mensen over hoe zij een pgb kunnen aanvragen. Dat budget werd vervolgens uitgekeerd op een speciale pgb-rekening van de budgethouder, maar het geld is vermoedelijk anders besteed dan aan zorg.Een deel van het geld werd overgemaakt op een privérekening van de verdachten. De Inspectie SZW en de FIOD vermoeden dat zij het geld vervolgens met een deel van de budgethouders deelden. 

Administratie
In Almere zijn twee woningen en een bedrijfspand doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie, auto’s, sieraden, geld en een woning.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.