Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advies CSZ over Meavita deels openbaar

Staatssecretaris Bussemaker heeft ingestemd in het verzoek van de Tweede Kamer om het rapport van het College Sanering Zorginstellingen over de neergang van Meavita openbaar te maken. Morgenavond – woensdag - debatteert de Kamer hierover.
Advies CSZ over Meavita deels openbaar

De voorzitter van de Tweede Kamer had twee weken geleden gevraagd om de vertrouwelijke status van het rapport, opgesteld door het College Sanering Zorginstellingen (CSZ), op te heffen. De opdrachtgever van het rapport, de Nederlandse Zorgautoriteit, wil het ter inzage vrij geven als (bedrijfs)vertrouwelijke passages onzichtbaar worden gemaakt.

Bedenkingen
Bussemaker heeft de Nederlandse Zorgautoriteit gevraagd of ze kon voldoen aan het verzoek van de Tweede Kamer. De NZa zal eerst de belanghebbenden vragen of zij bedenkingen hebben tegen het verstrekken van het rapport aan de Tweede Kamer. Belanghebbenden zijn  Meavita Nederland, de curatoren van Meavita West, de curatoren van Thuiszorg Groningen, Vitras/CMD, Sensire en CSZ.

Meningen
Wanneer aan de hand van de meningen van de belanghebbenden is bepaald welke passages (bedrijfs)vertrouwelijk zijn, zal Bussemaker het rapport zonder die gegevens naar de Tweede Kamer sturen.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ministerie VWS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.