Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea dreigt thuiszorginstelling met claim

Thuiszorginstelling STN in Zoetermeer hangt een miljoenenclaim boven het hoofd. Zorgverkeraars Achmea en Agis eisen snel inzicht over wat er met de AWBZ-gelden is gebeurd die zij aan STN hebben verstrekt. Volgens een woordvoerster van Achmea gaat het om 3,7 miljoen euro.
Achmea dreigt thuiszorginstelling met claim

Omdat de Zoetermeerse zorginstelling onvoldoende inzicht zou geven in de cijfers, hebben de verzekeraars afgezien van een contract voor 2010. ‘STN heeft ons daarop voor de rechter gedaagd’, zei de woordvoerster. Volgens haar beslist de rechter woensdag over beide zaken.

Terugbetalen
‘Het is gebruikelijk dat wij zorginstellingen controleren hoe het AWBZ-geld dat wij voorschieten wordt besteed. Elke instelling komt aan de beurt. Wat zij niet kunnen verantwoorden, moeten zij terugbetalen’, aldus de Achmea-zegsvrouw.

Optimistisch
STN-bestuurster Vivian Broex bevestigt dat haar instelling een rechtszaak heeft aangespannen. Volgens haar gaat het echter om een bedrag van 58.000 euro. ‘Wij kunnen dat bedrag wel verantwoorden’, zei de bestuursvrouw, die optimitisch is over de uitspraak van de rechter. Achmea houdt vol dat het om een bedrag gaat van 3,7 miljoen euro.

Stichting Thuiszorg Nederland bestaat sinds 1992 en heeft ongeveer duizend medewerkers in dienst. De instelling levert thuiszorg in midden-Nederland, Noord- en Zuid-Holland, Brabant, Zeeland en Limburg.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: ANP/Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.