Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Abvakabo wijst zorgvoorstel VWS af

Vakbond Abvakabo FNV wijst het voorstel waarmee staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de bezuinigingen in de thuiszorg wil verzachten, af. De Abvakabo mist de politieke wil bij het kabinet om te komen tot een zorgakkoord met draagvlak.

Volgens voorzitter Corrie van Brenk kan Abvakabo FNV in deze tijd met historisch veel werklozen niet verantwoorden dat daar met steun van de vakbond nog tienduizenden uit de zorg zouden bijkomen. Ook het laatste voorstel van Van Rijn waarin hij hooguit 30.000 banen zag verdwijnen, leidde er volgens Van Brenk toe dat nog steeds zo’n 50.000 medewerkers zonder werk zouden raken, aangezien in de thuiszorg veel mensen op kleine contractjes werken.


Nullijn
Daarbij zit het Abvakabo niet lekker dat een akkoord over bezuinigingen en hervormingen in de zorg geen garantie biedt dat er in augustus niet alsnog wordt besloten het personeel in de zorg op een nullijn te zetten. Het zorgakkoord wordt met dit pakket voor meer dan de helft betaald met geld van werknemers en geld voor de zorg, meent de vakbond.


Onderhandelingen
De onderhandelingen zijn al vele dagen aan de gang en werden dinsdagavond na enkele uren weer stopgezet. Woensdag zijn de betrokken weer om de tafel gegaan om zich toe te spitsen op de dreigende ontslagen in de thuiszorg. Kabinet en Vakbond Abvakabo FNV stonden recht tegenover elkaar.1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.