Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abvakabo FNV ontstemd over hoorzitting Meavita

Abvakabo FNV is verbaasd dat de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport de vakbond niet heeft uitgenodigd voor de hoorzittingen over Meavita. Vrijdag worden gemeenten, zorgaanbieders en -kantoren en patiëntenverenigingen gehoord.
Abvakabo FNV ontstemd over hoorzitting Meavita

Vrijdag 19 juni vindt de tweede en laatste hoorzitting plaats. De commissie wil achterhalen welke omstandigheden een rol speelden en in hoeverre wet- en regelgeving zorgbedrijf Meavita in de problemen hebben gebracht. De vakbond is ‘uitermate ontstemd’ dat zij niet wordt betrokken bij de hoorzitting. ‘De Abvakabo FNV heeft een grote rol gespeeld bij het aan het licht brengen van de problemen bij het zorgconcern’, aldus de vakbond.

Lessen voor toekomst
Vakbondsbestuurder Jan Kramer: ‘De politiek wil kijken welke lessen voor de toekomst kunnen worden geleerd. Bijzonder vreemd dat de kamer het niet nodig vindt de grootste vakbond in de zorg te horen. Abvakabo FNV is nauw betrokken bij het verleden en heden van Meavita en belangenbehartiger van de werknemers.’

Cliëntenraad
Tijdens de eerste hoorzitting op 5 juni kwamen directieleden van Meavita, de leden van de raad van bestuur en commissarissen, leden van de cliëntenraad, de voorzitter van de ondernemingsraad en leden van zowel de Nederlandse Mededingingsautoriteit als de Nederlandse Zorgautoriteit aan het woord.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.  

Bron: Abvakabo FNV

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.