Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanvraag subsidie gemakkelijker

Het ministerie van Financiën versimpelt de regels voor subsidie. Het wordt gemakkelijker om subsidie aan te vragen bij het Rijk. Aanvragers hoeven binnenkort aan minder gecompliceerde regels en verantwoordingsverplichtingen te voldoen.
Aanvraag subsidie gemakkelijker

Met deze vereenvoudiging van het subsidiestelsel voor burgers en bedrijven hoopt het kabinet jaarlijks ongeveer 75 miljoen euro te besparen. Dit bedrag komt voort uit lagere administratieve lasten en minder kosten voor de subsidieverstrekkers, becijferde minister Bos van Financiën.

Checks en balances
Om ervoor te zorgen dat subsidiegebruikers geen misbruik maken van de soepelere regels, wil minister Bos ‘voldoende checks en balances’ in het systeem inbouwen. ‘Meer vertrouwen gaat hand in hand met een strikte handhaving’, aldus de minister in een schrijven aan de Kamer.

Profiteren
Volgens staatssecretaris De Jager (Financiën) zullen vooral de aanvragers van “kleine” subsidies tot 25 duizend euro profiteren van de nieuwe regels. ‘Hoe lager immers het subsidiebedrag, hoe minder de verplichtingen’, volgens de bewindsman. ‘Nu moet je ook voor een kleine subsidie aan een enorme papierberg voldoen.’

Voldoen
Vanaf 2010 moeten alle nieuwe rijkssubsidies voldoen aan de nieuwe regels. Bestaande subsidieregelingen worden vóór 2012 aangepast.

Bron: sconline

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: sconline

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.