Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Aanbesteding thuiszorg in Amsterdam zorgt voor onrust

Na de gunning van de aanbesteding thuiszorg in Amsterdam is er onrust ontstaan onder onder hulpen en cliënten van de thuiszorg. Volgens de SP heeft de gemeente vooral haar keuze gebaseerd op de prijs en niet de kwaliteit. Een aantal cliënten en medewerkers zullen moeten overstappen naar een andere zorgaanbieder.
Aanbesteding thuiszorg in Amsterdam zorgt voor onrust

Vorige week is bekend geworden welke tien aanbieders vanaf 1 februari 2012 tot 2015 in de hoofdstad de thuiszorg mogen verzorgen. Op stedelijk niveau zijn dat: Cordaan Thuisdiensten, Huishoudelijke Hulp Amstelring/Osiragroep, Stichting Joods Maatschappelijk Werk, Stichting thuiszorg Diakonie, TZorg. Op stadsdeelniveau zijn dat: Zuid: Betterlife Zorg, Oost: Stichting Zorgondersteuning Nederland, Noord: Thuiszorg InHolland.

Verliezers
Het Leger des Heils en Zorgkompas verzorgen de thuishulp voor mensen met psychische beperkingen of mensen met problemen op het gebied van huisvesting, inkomen en dagbesteding. De verliezers in deze aanbestedingsronde zijn Thuiszorg Alliantie Amsterdam (hieronder vallen 6 zorgaanbieders), Thuiszorg Services Nederland en Vivium, zo laat AT5 weten.

Overstap
De gunning heeft als gevolg dat sommige cliënten en ook medewerkers moeten overstappen naar een andere zorgaanbieder en werkgever. Een van de gegunde partijen Tzorg heeft al ervaring met dergelijke overnames en verzekert dat cliënten en medewerkers zich niet ongerust hoeven te maken. “Tzorg heeft als enige partij ervaring met dit soort overgangsprocessen in meerdere gemeenten zoals Enschede, Haarlemmermeer en Breda. We begrijpen de twijfels, maar onze ervaring is dat we het goed kunnen oplossen voor alle partijen”, aldus directeur Mark van den Berg.

Woedend
De SP is echter woedend over de uitkomst van de aanbesteding. Volgens de partij bieden sommige gegunde nieuwe aanbieders een veel lager salaris aan de medewerkers die moeten overstappen. Thuiszorghulpen die het niet eens zijn met de loonsverlaging zullen mogelijk ontslagen worden en cliënten verliezen zo hun vertrouwde hulp, aldus de SP.

Bron: AT5, Tzorg, SP/ANP-Photo

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. als ik het goed heb begrepen dan hoeft een europese aanbesteding toch niet meer,en dan kan t zorg wel ervaring hebben met de aanbesteding in enschede en omstreken,maar wordt er ook bij verteld dat t,zorg werkt met een schoonmaak cao,en dat deze vele malen slechter is dan de zorg cao,ook de vakbond mag zich in deze wel wat meer laten horen .want van die kant vind ik het maar akelig stil.de enigen die wel weer hun nek uitstekenen de mond open doen is de s.p.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.