Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

900 banen weg bij Philadelphia Zorg

Philadelphia Zorg schrapt in de komende twee jaren 900 banen. Door de verandering in de wet- en regelgeving en de bezuinigingen op de extramurale begeleiding wordt de organisatie voor gehandicaptenzorg gedwongen medewerkers te ontslaan. Dat schrijft bestuursvoorzitter Greet Prins in een brief aan alle 7600 medewerkers.
900 banen weg bij Philadelphia Zorg
Foto: ANP Photo

Philadelphia Zorg heeft relatief veel cliënten waarvoor de AWBZ-vergoeding vervalt en naar de gemeente overgaat, zo laat de organisatie weten. Om voor de cliënten die wel in de zorg blijven de zorg te garanderen, moet de organisatie banen schrappen.

Begeleiding

Het cluster Werk & Begeleiding dat veel extramurale begeleiding levert, is dit jaar al verliesgevend geweest zonder bezuinigingen, laat Prins weten. Uitstel van de ontslagen zou er toe leiden dat de financiële positie van Philadelphia onhoudbaar wordt. ‘De klappen vallen met name bij de extramurale cliënten waarin wij een groot marktaandeel hebben. In de komende jaren dalen de totale inkomsten voor Philadelphia met circa 40 miljoen. Afwachten zou de toekomst van onze zorg dus écht op het spel zetten’, aldus de bestuursvoorzitter.

Domotica

Philadelphia gaat de ondersteunende pocessen in de organisatie terugbrengen. Zo moet de overhead op het hoofdkantoor verminderen. Maar ook het cluster Werk & Begeleiding en de locaties die verlies draaien, worden gesloten. De organisatie gaat zich richten op nieuwe dienstverlening: de inzet van steeds meer vrijwilligers en mantelzorgers. En ook de inzet van nieuwe ICT en domotica. In de komende periode wordt bekend welke locaties exact gaan sluiten en welke medewerkers boventallig worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.