Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten

Werkgevers gaan de komende jaren 5000 extra werkervaringsplekken inrichten voor jongeren en werklozen met een handicap. Staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) heeft dit met ondernemersorganisatie VNO-NCW afgesproken. Dat maakte de VVD-bewindsman woensdag bekend bij een presentatie van zijn wetsvoorstel om de onderkant van de arbeidsmarkt te hervormen.
5000 werkervaringsplekken voor gehandicapten

De Krom dient woensdag zijn voorstel voor de nieuwe Wet werken naar vermogen (WWNV) in bij de Tweede Kamer. Met deze wet wil hij meer mensen uit de uitkering helpen en gehandicapten vaker aan het werk krijgen in een ‘gewone’ baan in plaats van in de sociale werkplaats. Hierbij worden de bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong-uitkering (voor jonggehandicapten) grotendeels samengevoegd.

School

De extra werkervaringsplekken bij bedrijven zijn volgens De Krom vooral van belang om meer kansen te bieden aan jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke beperking die van school komen. Maar de plekken zijn ook voor oudere gehandicapten met een uitkering en onvoldoende werkervaring.

Bron: ANP/ANP-Photo

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Zijn werkervaringsplekken ‘gewone’ banen?
  Om een hoeveel jaren beleid gaat dit?als er de komende jaren 5000 plekken beschikbaar komen? Er is een veelvoud van 5000 werkplekken nodig, maar geen ‘gewone’banen, nee banen die op maat gemaakt zijn voor elke arbeidsgehandicapte.

 3. En dan gaan ze aan het werk… En staan misschien voor percentage x op loonwaarde. Mochten ze thuis een ouder hebben die een bijstandsuitkering krijgt dan wordt dat geld dat E bij hun werkgever verdienen afgetrokken van de bijstandsuitkering van zijn of haar ouder(s).
  Zij zullen toch ook een toekomst moeten kunnen opbouwen zonder hun ouders maar vraag me sterk af, of dit nog mogelijk is.
  Natuurlijk is het fijn dat dergelijke personen ergens een werkplek kunnen bemachtigen!

 4. En wanneer ben je een oudere uitkeringsgerechtigde met een beperking? Nu ik tijdelijk op een WW-uitkering een beroep doe, geldt, volgens een werkcoach, mijn belastbaarheidsrapport niet meer dat mijn gemeente tijdens mijn WWB-periode bij een commercieel bureau heeft laten opstellen i.p.v. bij het UWV. Argument: het is geen UWV-rapport!!
  Belachelijke opstelling van deze werkcoach: nu ben ik dus ineens gezond en kan ik alles doen, omdat mijn gemeente koos voor een andere keuringsinstantie.
  De Wwnv is nu al een wet vol met uitzonderingen. Ik vraag mij ernstig af wat de winst is voor de betrokkenen: zij gaan er immers in ieder geval financieel op achteruit, de geplande kortingen van De Krom buiten beschouwing gelaten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.