Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vooruitblik op 2022 deel 3: ‘Meer aandacht voor vakmanschap jeugdzorg nodig’

Na een rumoerig jaar vol coronamaatregelen staat het nieuwe jaar voor de deur. Wordt het een fris begin of vooral een voortzetting van huidige plannen? We vragen het aan deskundigen die verschillende branches in het sociaal domein vertegenwoordigen. Deze aflevering: Olaf Prinsen en Hans Spigt van Jeugdzorg Nederland. 'Professionals zullen altijd klaarstaan, die hebben geen boodschap aan een niet goed werkend systeem, want er is altijd een acute hulpvraag van iemand.'
Olaf Prinsen, foto Jeugdzorg Nederland
Premium

Het was geen saai jaar voor de jeugdzorgsector. Niet alleen was er vanwege de coronamaatregelen veel aandacht voor de gezondheid van kinderen en jeugd, ook achter de schermen gebeurde er van alles. ‘Een enerverend jaar’, noemt voorzitter Hans Spigt het. Allereerst kwam er het rapport van de Commissie Sint, waarin de noodzaak tot politieke besluiten over de toekomst van de jeugdhulp en-bescherming, plus bijbehorende financiering, werd onderstreept.

Jeugdzorg Nederland

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.