Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

175 Banen weg bij thuiszorg Carinova

Thuiszorgorganisatie Carinova uit Raalte wil 175 arbeidsplaatsen schrappen op verschillende locaties in Oost-Nederland. Dat zegt vakbond NU '91.
175 Banen weg bij thuiszorg Carinova

Carinova zit in de financiële problemen. Volgens vakbond Nu ’91 zijn die problemen vooral ontstaan na de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daardoor moeten thuiszorginstellingen zo goedkoop mogelijk inschrijven op werk bij gemeenten. Ook is er volgens de vakbond sprake geweest van slecht management. Dat meldt RTV Oost.

Fusie
Op 1 mei hebben de raden van bestuur van Carinova Leiboom Groep (Humanitas), Vérian en Sutfene nog aangekondigd dat zij een doorstart willen maken met een bestuurlijke fusie. Dit nadat eerder dit jaar zorgaanbieder ZorgAccent & Thuiszorg Noord-West Twente afhaakte.

Reorganisatie
NU ’91 denkt dat de reorganisatie nodig is, maar wil dat gedwongen ontslagen voorkomen worden. Carinova heeft locaties in heel Oost-Nederland en ruim tweeduizend medewerkers.

Kennis en kunde
De betrokken organisaties willen meer zorg op maat gaan leveren met zogenoemde ‘zorgarrangementen’. Carinova: ‘Met de fusie wordt de kennis en kunde gebundeld rondom thuiszorg en verblijfzorg, rondom laagdrempelige zorgvormen en specialistische zorg voor specifieke doelgroepen.’

Herkenbaarheid
De organisaties zien de vraag naar zorg toenemen terwijl de beschikbare budgetten niet evenredig meegroeien. Met oog voor de continuering van zorg, kwaliteit en efficiency willen de organisaties zich doorontwikkelen, zonder dat de lokale herkenbaarheid verdwijnt.

Meer weten? Lees dan ook de gratis Zorg + Welzijn Nieuwsbrief. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Bron: RTV Oost

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.