Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Thuiszorg vanuit een caravan

'Het probleem is niet het geld in de zorg, maar de vorm die wij kiezen om zorg te verlenen', zegt een van de oprichters van Thuiszorg Dichtbij. 'Er is genoeg geld.' De Groningse organisatie levert op een bijzondere manier zorg aan mensen die stervende zijn.
Thuiszorg vanuit een caravan
Foto: De Vijfde Dag

Een caravan voor het huis van de cliënt maakt het mogelijk dat zorgmedewerkers 24 uur aanwezig zijn. Thuiszorg Dichtbij werkt enkel met zzp’ers. Het hoofdkantoor zit in een anti-kraakpand, de inboedel is voor een prikkie gekocht en de bestuurders verdienen evenveel als de verpleegkundigen.

 

AWBZ
Het programma De Vijfde Dag maakte een reportage over de Groningse organisatie voor palliatieve zorg. Door de organisatievorm besparen ze enorm op organisatiekosten, daarom kunnen ze goedkoop hun diensten aanbieden. Vanuit de AWBZ krijgen ze 11,5 uur voor de cliënt vergoed, maar ze kunnen 24 uur zorg leveren.

 

Caravan
De verpleegkundige in de reportage zegt dat ze er bewust voor heeft gekozen om deze manier van zorg te kunnen verlenen. ‘Natuurlijk ligt mijn bed thuis lekkerder, maar deze manier van zorgen spreekt mij heel erg aan. De persoonlijke aandacht die ik kan geven, vind ik heel prettig en die heb ik gemist in mijn eerdere werkzaamheden. We zitten natuurlijk niet 24 uur in deze caravan, het grootste gedeelte van de tijd zijn we bij de cliënt.’

 

Bekijk hier de reportage van De Vijfde Dag over Thuiszorg Dichtbij >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.