Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

12.000 banen op de tocht bij TSN Thuiszorg

De grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, TSN Thuiszorg, vraagt uitstel van betaling aan voor het onderdeel huishoudelijke hulp. Daar werken 12.000 mensen.
TSN Thuiszorg vraagt uitstel van betaling aan.
TSN Thuiszorg vraagt uitstel van betaling aan. - Foto: iStock

TSN Thuiszorg verkeert in zwaar weer. Het bedrijf wilde de salarissen van huishoudelijke hulpen verlagen om het bedrijfsonderdeel huishoudelijke hulp te redden. De rechter verbood de verlaging van lonen voor de huishoudelijke hulpen. Vrijdag 27 november heeft TSN Thuiszorg een persconferentie gegeven, wa is aangekondigd dat het bedrijf uitstel van betaling zal aanvragen. Een door de rechter aan te stellen bewindsvoerder gaat samen met het bedrijf bekijken of enr nog toekomstmogelijkheden zijn of dat er faillissement moet worden aangevraagd.

‘Failliet TSN slecht voor cliënten en thuiszorgers’. 12.000 Banen dreigen verloren te gaan. Directeur Zion Jongstra van TSN: ‘Wij moeten 6 euro per gewerkt uur toeleggen op de huishoudelijke hulp. Dat kunnen we niet volhouden.’ Lees meer>>

Vakbond

Het ANP meldt dat Toon Wennekers van FNV Zorg & Welzijn dit bevestigt: ‘Personeel heeft een mail gekregen hierover, hoor ik van mijn achterban. Vanaf maandag zal er een bewindvoerder aan het werk zijn. TSN zegt niet verder te kunnen met de lage tarieven van gemeenten’, aldus de vakbondsman.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.