Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

10.000 euro om agressie te bestrijden in zorginstelling

Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september geld aanvragen om agressie en geweld tegen zorgmedewerkers aan te pakken. De ondersteuningsregeling ‘Veilig werken in de zorg’ geldt voor de periode 2012-2015. Het gaat om maximaal 10.000 euro per instelling.
10.000 euro om agressie te bestrijden in zorginstelling

Met het geld kunnen zorginstellingen externe deskundigen inzetten om hun beleid een extra impuls te geven. De regeling is onderdeel van het actieplan ‘Veilig werken in de zorg’, een initiatief van de gezamenlijke sociale partners in de zorg en drie ministeries VWS, BZK en Veiligheid & Justitie.

Gehandicaptenzorg

Per jaar komen 100 instellingen in aanmerking voor ondersteuning. In de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg  (15), de gehandicaptenzorg (18), de jeugdzorg (14), verpleeg- en verzorgingshuizen, thuis- en kraamzorg en jeugdgezondheidszorg (33) en de  algemene en academische ziekenhuizen (20).
Zorginstellingen kunnen vanaf 1 september de ondersteuning aanvragen bij het Centrum voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (CAOP).

Bron: GGZ Nederland

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.