Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zwarte lijst ontucht plegende vrijwilligers werkt niet

Er waaide nogal wat stof op toen sportkoepel NOC*NSF en vrijwilligerskoepel NOV bekend maakten dat ze hun zwarte lijsten willen samenvoegen en ook ontuchtverdachten op de lijst willen zetten. De vraag is of dat mag vanuit privacy oogpunt. 'De kritiek op de zwarte lijsten is behoorlijk overtrokken. De zorgvuldigheid die wij betrachten is erg hoog,' zegt Ronald Hetem, projectadviseur wet- en regelgeving en veiligheid bij NOV.
Foto: Picscout

De zwarte lijst van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) bestaat sinds 2015. ‘We startten de lijst omdat daar behoefte aan was bij onze leden: speeltuinen, kindervakanties, scouting, Humanitas, organisaties waar vrijwilligers werken met kinderen en jongeren’, zegt Hetem.

VOG is niet voldoende

Steeds meer vrijwilligersorganisaties maken gebruik van de gratis VOG. Hetem waarschuwt dat door het gebrek aan aangiften, het krijgen van een VOG nog geen garantie is dat iemand

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.