Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Zorgmijding voorkomen? Help cliënten met hun financiën’

Sociaal werkers spelen een belangrijke rol in het voorkomen van zorgmijding bij hun cliënten. Door elk jaar te helpen bij het doornemen en afsluiten van een (nieuwe) zorgverzekering, kunnen zij bijvoorbeeld al een wereld van verschil maken en veel financiële ellende voorkomen. Dat blijkt uit recent onderzoek naar zorgmijding. Maarten Kwakernaak, onderzoeker van het Verwey-Jonker Instituut, licht toe.
Sociaal werker helpt client met financiën, waardoor zorgmijding afneemt.
Kittiphan / stock.adobe.com

Kwakernaak keek samen met zijn collega’s Niels Hermens, Mariam Badou en Onno de Zwart naar maatregelen die gemeenten en zorgverzekeraars nemen tegen ongewenste zorgmijding om financiële redenen. Wat doen deze partijen om te voorkomen dat mensen afzien van zorg, bijvoorbeeld omdat ze het eigen risico of de eigen bijdrage niet kunnen betalen? En hebben deze maatregelen effect? De onderzoekers interviewden medewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars om daar achter te komen. Ook interviewden ze zorgverleners

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem een Zorg+Welzijn kennismakingsabonnement voor slechts € 15. Na twee maanden stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle premium artikelen lezen
  • Online alle artikelen uit Zorg+Welzijn magazine lezen
  • Toegang tot meer dan 900 zinvolle dagbestedingsactiviteiten

Al abonnee? Log dan in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.