Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorginstellingen maken goed gebruik van stagefonds

Meer zorginstellingen dan verwacht hebben gebruik gemaakt van het Stagefonds. Het fonds, dat in september 2008 door het ministerie van VWS is ingesteld, moet ervoor zorgen dat er meer stageplaatsen in de zorg komen en dat de instroom en doorstroom van zorgpersoneel wordt bevorderd.
Zorginstellingen maken goed gebruik van stagefonds

Door Alexandra Sweers – Staatssecretaris Bussemaker en minister Klink stelden in september 59 miljoen euro beschikbaar voor het fonds. Zorginstellingen kunnen via het Stagefonds aanspraak maken op een subsidie vanaf 1700 euro, afhankelijk van de stageplek en het aantal stage-uren.

Behoefte
Bussemaker en Klink laten in hun Arbeidsmarktbrief 2008 aan de Tweede Kamer weten dat de aanvragen de begrote 59 miljoen euro te boven gegaan. Uiteindelijk is er circa 63 miljoen euro uitgekeerd. ‘Blijkbaar voorziet het fonds in een grote behoefte’, aldus de staatssecretaris en de minister.

Aantrekkelijk
De subsidie heeft niet alleen als doel meer stageplaatsen te realiseren, maar ook betere begeleiding te bieden aan de studenten. Een opleiding in de zorg moet daardoor aantrekkelijker worden. Het Stagefonds is er ook voor studenten die via een beroepsbegeleidende leerweg naar een hoger niveau doorstromen.

Kwaliteit
Van de 63 miljoen euro is circa 53 miljoen euro in de care (exclusief GGZ) terecht gekomen, 9 miljoen euro in de cure (inclusief GGZ) en 1 miljoen euro in de jeugdzorg. Het ministerie van VWS heeft vanaf 2007 structureel 248 miljoen euro beschikbaar gesteld om circa 5 à 6.000 verplegenden en verzorgenden extra aan te stellen en daardoor de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.