Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Steeds meer Nederlanders gebruiken geestelijke gezondheidszorg

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg, zoals psychiatrische inrichtingen, verslavingsklinieken en consultatiebureaus voor alcohol en drugs. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag publiceerde.
Steeds meer Nederlanders gebruiken geestelijke gezondheidszorg

Het gebruik nam in de periode 2000-2007 gemiddeld met 6,4 procent per jaar toe. Dat is ongeveer 3 procentpunt meer dan de jaarlijkse groei van het gebruik in de totale gezondheids- en welzijnszorg.

Ambulant
Vooral de ambulante zorg, waarbij een cliënt niet in een instelling is opgenomen, is flink toegenomen. De groei was daar gemiddeld 14 procent per jaar. Bij klinische behandelingen en deeltijdsessies was dat 3 procent per jaar. De uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg stegen van 2,6 miljard euro in 2000 naar 4,5 miljard euro in 2007. Per hoofd van de bevolking betekent dat een stijging van 162 naar 275 euro.(ANP)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.