Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgbedrijf Kerkrade verdacht van pgb-fraude

Een zorgbedrijf uit Kerkrade wordt in verband gebracht met zeer grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb) van hulpbehoevenden. Dat meldt de Telegraaf.
Zorgbedrijf Kerkrade verdacht van pgb-fraude

De politie Limburg-Zuid is een uitgebreid onderzoek gestart naar de precieze handel en wandel van de drijvende krachten achter de verdachte onderneming, een familiebedrijf van een echtpaar met zijn drie kinderen. De man zou klanten injecties hebben gegeven, zonder dat hij daarvoor bevoegd was. 

Ambtenaren

De zaak kwam aan het rollen door ambtenaren van de gemeente Kerkrade die de werkwijze van het zorgbedrijf absoluut niet vertrouwden. Burgemeester Jos Som schakelde na deze ‘ernstige signalen’ meteen de politie in. Alleen al de gemeente Kerkrade is voor ruim anderhalve ton gedupeerd. Geld dat de gemeente in het kader van de Wmo verstrekte aan tientallen mensen met een persoonsgebonden budget, is nu zo goed als zeker als sneeuw voor de zon verdwenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.