Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgaanbieder praat met verzekeraars over fusie

Rivas Zorggroep uit Gorinchem praat als eerste instelling met een aantal zorgverzekeraars over een fusie. Dat zegt Pieter de Kort, voorzitter van de directie van de Rivas Zorggroep, vandaag in de Volkskrant.
Zorgaanbieder praat met verzekeraars over fusie

Volgens De Kort lopen er onder meer onderhandelingen met Univé, de grootste zorgverzekeraar. Rivas is de eerste zorginstelling die een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgtehuizen en een thuiszorginstelling omvat. Volgens De Kort moet de samenwerking leiden tot een goedkopere polis voor leden uit de regio ‘in ruil waarvoor ze in principe alleen gebruikmaken van de instelling van dezelfde groep’.

Voorbarig
In een reactie liet Univé weten dat het voorbarig is om het nu al over fusiebesprekingen te hebben. ‘We praten met elkaar in het kader van de “Gezonde regio”, een project in en rondom Gorinchem over gezond leven’, aldus een woordvoerster.

Thuiszorg
Rivas kwam eerder deze maand in het nieuws door zijn weigering om in te schrijven op de aanbesteding huishoudelijke hulp in de zogenoemde AV8-gemeenten. Dat betekent dat 630 alfahulpen en thuiszorgwerkers zonder werk komen te zitten.
De Volkskrant publiceert zaterdag het hele interview met Pieter de Kort.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.