Redactioneel: Naar voren

Best een hoopvol nummer dit. Collega Mariët Ebbinge was in Velp waar een specialist ouderengeneeskunde het prijswinnende Ons Raadhuis heeft opgezet. Titel van het verhaal: Geen dagopvang, geen wijkcentrum.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Piet-Hein Peeters

Specialisten ouderengeneeskunde werken tot nog toe vooral binnen de muren van het verpleeghuis. In Velp trok Esther Bertholet de wijk in. Ze zag in haar praktijk te veel ouderen die te snel afgleden omdat ze sociaal verloren raakten. En ze pakte de handschoen met succes op.

Sanne Wullems coördineert een proeftuin in de Utrechtse wijk Overvecht. Doel: de ggz naar de wijk brengen. Eén van de opvallende zinnen in het stuk van Sophie van Hogendorp is de medewerker van een buurtteam die aan Wullems vertelt dat de ggz ‘voorheen een onneembare vesting was’. Die verzuchting zullen veel lezers van dit

0
41

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.