Zonder vertrouwen in mensen zal schuldhulpverlening nooit effectief zijn’

Mensen met schulden hebben zo vroeg mogelijk hulp nodig. Maar wat doe je als mensen met schulden geen schuldhulpverlening willen? ‘Ik mocht niet mee naar haar huis omdat dat zo vies was.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
at doe je als mensen met schulden geen schuldhulpverlening willen?
Foto: Fotolia

Mensen met schulden praten regelmatig met elkaar over wat er gebeurt als je schuldhulpverlening aanvraagt, weet Kim Greten, consulent schuldhulpverlening in Schiedam. Emotionele verhalen met onjuiste informatie zijn volgens haar een belangrijke reden om de deur dicht te houden voor hulpverleners.

Auto kwijtraken

‘Een meneer hoort bijvoorbeeld van zijn buurvrouw dat je altijd je auto weg moet doen en dat je niks meer zelf mag beslissen. En besluit daarom de professionals zoveel mogelijk te ontlopen. Maar die buurvrouw zegt er misschien niet bij dat ze zelf heel veel schulden heeft en veel onverantwoorde uitgaven heeft gedaan, en dat daarom ingrijpende

0
919

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.