Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zo’n 1,2 miljoen Nederlanders vieren Burendag

Naar verwachting doen zaterdag ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders mee aan Burendag. Dat is een evenement, waarbij buurtorganisaties allerlei activiteiten organiseren om de samenhang in de buurt te verbeteren. Dat blijkt uit een peiling onder ruim 1000 Nederlanders die is uitgevoerd in opdracht van het Oranje Fonds en Douwe Egberts.
Zo'n 1
Foto: ANP Photo

Dit jaar staken wederom buren uit alle uithoeken van het land de koppen bij elkaar en verzonnen plannen voor hun buurt. In 97 procent van de gemeenten is zaterdag iets te doen in het kader van Burendag. De activiteiten lopen uiteen van buurtontbijtjes en zeskampen tot schoonmaakacties en het opknappen van een moestuin.

Plannen
Het Oranje Fonds ontving voor de achtste editie dit jaar 4200 buurtplannen. Initiatieven waarbij buurtbewoners samen iets aanpakken of sportief bezig zijn, kunnen van het fonds een bijdrage ontvangen van 500 euro.

Beschermpaar

Burendag bracht vorig jaar ook 1,2 miljoen mensen op de been. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en zullen ergens hun opwachting maken. Vorig jaar waren ze in Uden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.