Zachte matchingsfactoren bij re-integratie onderzocht

Als re-integratieprofessionals duurzame plaatsingen willen realiseren, dienen werknemer en werkomgeving bij elkaar te passen. Dat ‘bij elkaar passen’ is een complex fenomeen dat bestaat uit harde en zachte factoren. Zachte factoren zijn echter lastig te meten. Onder de noemer The Right (Wo)Man for the Job?! ontwikkelt Fontys Hogeschool daar een tool voor.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bij elkaar passen is een complex fenomeen
Foto: AdobeStock

Bij zachte factoren gaat het om de sociaalpsychologische aspecten die van invloed zijn op het werk. Deze factoren zijn niet direct waarneembaar en moeilijker te duiden, zoals sfeer. Re-integratieprofessionals onderkennen het belang van zachte factoren voor het slagen van een plaatsing. Maar ze vinden het moeilijk om te omschrijven hoe ze tot hun inschatting komen, zo blijkt uit onderzoek (De Lange et al., 2018). Ze noemen begrippen als ‘intuïtie’, ‘onderbuikgevoel’ en ‘ervaring’. Dit maakt het moeilijk om kennis over te dragen aan collega’s. Het Raak Publiek project The Right (Wo)Man for the Job?!’ ontwikkelt een tool met en voor re-integratieprofessionals

0
200

Wil je dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen. Wil je dit?

Ben je al abonnee? Log dan in en lees verder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.